Povabilo za starše, svojce, zastopnike

Spoštovani!

 

Ko bližnji utrpi poškodbo glave se življenje spremeni ne le za posameznika samega, temveč tudi za njegovo družino. Prav tako kot posameznik, se morajo bližnji in vsi udeleženi v življenju osebe s poškodbo prilagoditi novemu načinu življenja.

Najtežje je obdobje po akutni fazi bolezni. Najpogosteje se družine sprašujejo kako naprej, na koga se obrniti, kako po najboljših močeh pomagati poškodovancu.  Duševne stiske, ki spremljajo svojce pa so velikokrat potisnjene na stran. Družine  v teh obdobjih potrebujejo največ pozornosti, izobraževanja in vodenja ter podpore.

 V društvu Vita, ki izvaja tudi programe za starše in svojce, se želimo v letošnjem letu usmeriti na potrebe družin posameznikov s poškodbo glave oz. vseh tistih, ki si želijo podpore in pogovora. Včasih pomaga že ko svoje breme deliš z nekom, ki so ga zaznamovale podobne izkušnje.  

Želeli bi si organizirati srečanje za vse zastopnike, starše, zakonce in svojce. V preteklosti se je že izkazalo, da deljenje izkušenj in pogovor pomagata pri razreševanju osebne stiske. V kolikor bi se pokazal interes bi lahko organizirali mesečna srečanja.

Skupino bodo vodile:

Helena Požun, specializantka transakcijske analize in certificirana Learner Coach. Helena je tudi izkušena psihoterapevtka na področju dela z otroki in mladostniki.

Mikela Leon, mag. psihologije, ki je v tujini opravila magisterij s področja klinične nevropsihologije.  

Dr. Veronika Trdan,ki se je izobraževala na teološki fakulteti in svojo doktorsko nalogo posvetila družinam z osebo s poškodbo glave in socialnim oblikam pomoči v Sloveniji in drugih državah.  Sama ima tudi osebno izkušnjo kako je živeti z osebo s poškodbo glave. 

Vaše želje in interese glede vsebin nam sporočite na 040 455 041 oz. pišite na drustvo.vita92@gmail.com. Prvo srečanje bi potekalo v juniju. 

Lepo vabljeni in lep pozdrav,

Mikela Leon

Pusti Komentar