Dnevni center

S programom pokrivamo potrebe poškodovanih oseb in njihovih družin po vsakodnevni dopoldanski aktivnosti. Zaradi izključenosti poškodovane osebe iz socialnega okolja, društvo omogoči varstvo, učenje in aktivnosti s katerimi posameznik osvaja različna znanja in sposobnosti ter se aktivno vključuje v družbeno okolje. Program predstavlja pomemben korak po rehabilitaciji, ki jo posamezniku zagotavlja zdravstveno varstvo. Pomembno je namreč, da uporabnik nadaljuje s pridobivanjem znanj in veščin za življenje ter vzdržuje psiho-fizično stanje. Le to mu zagotavlja program dnevnega centra.

Z individualiziranim pristopom in aktivnim vključevanjem uporabnikov v t.i. normalno okolje želimo okrepiti njihovo samostojnost in sposobnost za socialno reintegracijo in vključitev v aktivno življenje.

Program izvajamo prilagojeno uporabnikom in sicer kot skupinske dejavnosti in individualne dejavnosti. Skupinske dejavnosti so: ustvarjalne delavnice in terapija z glino, delavnice specialne pedagogike, učne delavnice: biblioterapija, pisanje, branje, matematika in logika, kognitivne vaje, glasbene delavnice in terapija z glasbenimi inštrumenti, varstvo in asistenca: za pomoč pri delu in učenju, izdelava različnih izdelkov.