Založniška dejavnost

Zaradi pomanjkanje ustrezne literature za osebe z možgansko poškodbo (na področju rehabilitacije, socialnega varstva, izobraževanja, zaposlovanja, zdravstva) vsako izdamo brošuro Ponovno rojstvo v tiskani in zvočni obliki. Brošure so zelo izčrpne z informacijami in nasveti, kje najti pomoč in kakšne vrste pomoči za osebe po poškodbi glave so na voljo. Primerne so tako za uporabnike, njihove svojce kot tudi za študente, ki raziskujejo poškodbe glave in potrebujejo gradivo pri pisanju raziskovalnih in seminarskih nalog ali diplom.

Enkrat letno društvo izdaja strokovno brošuro z naslovom “Ponovno rojstvo”, kjer so zbrani strokovni članki na temo poškodbe glave. Izdajamo tudi zgodbe naših uporabnikov, ki so preživeli poškodbo glave. Omenjene zgodbe služijo tako za ozaveščanje javnosti kot podporo osebam, ki so na poti rehabilitacije in njihovim svojcem.

Članom, ki imajo prizadeto funkcijo branja in govora, želimo omogočiti samostojen dostop do pomembnih informacij ter napotkov kako se soočiti z življenjem po poškodbi glave. To jim lahko omogočimo z izdajo zvočne knjige Ponovno rojstvo in jim s tem pomagamo.