IZLET v BISTRO in ogled TEHNIČNEGA MUZEJA

Dragi člani,

v sredo, 4.9.2019 ste lepo vabljeni, da se nam pridružite na izletu do Bistre. Obiskali bomo znani tehnični muzej Bistra, sprehodili se bomo po okoliškem grajskem parku, nato pa se bomo zapeljali še do Vrhnike, kjer si bomo privoščili malico/kosilo v enem izmed vrhniških gostišč.
Udeležba na izletu je brezplačna. Vrednost malice oz. kosila bo pokrita s strani društva Vita. S sabo imejte denar v primeru, če si vmes zaželite tudi kakšno kavico ali sladoled 🙂
Odhod: izpred društva Vita (Dunajska cesta 106) v dopoldanskih urah (med 8.00 in 9.00). O natančni uri boste še obveščeni.
Udeležbo sporočite najkasneje do ponedeljka, 2.9.2019 na elektronski naslov drustvo.vita92@gmail.com ali na telefonsko številko 040 455 041.

Kratek opis:

V nekdanjem samostanskem oz. grajskem poslopju v slikovitem okolju s parkom, ribnikom in gozdno učno potjo, na 6000 kvadratnih metrih površine domuje Tehniški muzej Slovenije z obsežnimi muzejskimi zbirkami in predstavitvami tehnične dediščine.

Stalne zbirke in muzejske predstavitve: gozdarska, lesarska, lovska, ribiška, elektro, tekstilna, kmetijska in prometna ter žitni mlin in kovačija na vodni pogon, rekonstruiran obrat furnirnice in žaga venecijanka; gozdna učna pot v gozdu nad Gradom Bistra; zbirka motornih koles; mlinarstvo, kolarstvo, podkovsko kovaštvo, pekarstvo, tekstilije nekoč in danes.

Med izjemno pestrim izborom stalnih zbirk in postavitev velja posebej omeniti zbirko limuzin nekdanjega predsednika Socialistične federativne republike Jugoslavije Josipa Broza Tita (1892-1980) ter razstavo Tiskarstvo na Slovenskem.

Bistra_izvir_ob_cesti_pogled_z_desne_strani.jpg
bistra-1.jpg

Pusti Komentar