Bazar invalidskih organizacij

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS)

ob mednarodnem dnevu invalidov organizira dobrodelni bazar invalidskih organizacij.

Ponedeljek 2. decembra med 12.00 in 17.00 v hali Jurček Gospodarskega razstavišča.

Slovenski invalidi bodo s predstavitvijo umetniških in rokodelskih izdelkov, delom svojih rok, pokazali, da njihove ambicije, želje in potrebe niso veliko drugačne kot pri vseh drugih, da pa si moramo kot družba prizadevati za zagotavljanje enakih možnosti za vse in za odpravljanje vseh vrst ovir.

Predstavili se bodo člani 15-ih slovenskih invalidskih organizacij, nekateri izdelki bodo nastajali med samim dogodkom, več organizacij pa bo predstavilo tudi svoje programe, s katerimi uporabnikom omogočajo vključenost in socialno aktivacijo ter izboljšujejo kakovost njihovega življenja.

Vljudno vabljeni, da dobrodelni bazar obiščete in se nam ob svetovnem dnevu invalidov za krajši čas pridružite. Spoznali boste kako živimo, kaj delamo, kakšne so naše težave, kakšni uspehi, lahko pa boste kupili tudi naše izdelke in s tem podprli izvajanje posebnih socialnih programov invalidskih organizacij.

Dobrodelni bazar bo ob 13.00 s pozdravnim nagovorom uradno odprl Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS, sledil bo nagovor predsednika NSIOS in nato ob 13.30 tiskovna konferenca.

Na dogodku se bodo predstavile naslednje invalidske organizacije:

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, Društvo distrofikov Slovenije, Združenje multiple skleroze Slovenije, Sožitje – zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, Zveza delovnih invalidov Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Zveza društev civilnih invalidov vojn Slovenije, Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, Društvo revmatikov Slovenije, Društvo študentov invalidov slovenije, Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave, Društvo za kronično vneto črevesno bolezen in Združenje gluhoslepih Slovenije Dlan.

Povezava: http://nsios.si/bazar-invalidskih-organizacij-2-12-2019/

Informacije in potrditev udeležbe: info@nsios.si ali 040 844 044

Pusti Komentar