VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA 2022

Tudi letos smo bili z veseljem del Veselega dne prostovoljstva 26. maja na Prešernovem trgu.

Veliko ljudi želi na nek način pomagati drugim, izboljšati svet ali bližnjo okolico. Marsikdo o tem le razmišlja, drugi pa se tega lotijo aktivno. Nekateri v okviru svojega poklica, drugi pa se odločijo postati prostovoljec iz samega občutka koristnosti in solidarnosti.

Prostovoljstvo ni plačano z denarjem, čeprav se ne izključujejo nagrade. Prostovoljstvo je oblika pomoči, za katero se človek odloči po svoji presoji in ji posveti del svojega prostega časa. V Društvu Vita prostovoljci darujejo svoj čas in energijo, kajti pomoč prostovoljcev je namenjena predvsem informiranju in druženju, po potrebi pa tudi spremljanju uporabnikov na sprehode ali pa v obliki spremljave uporabnikov na izletih in taborih.

Društvo Vita vabi v program prostovoljnega dela študente, zaposlene, brezposelne in upokojence ter vse tiste, ki so zmožni opravljati koristno delo nekaj ur tedensko in imajo voljo prispevati del prostega časa za pomoč ljudem, ki pomoč potrebujejo. Prostovoljno delo se izvaja individualno z uporabnikom ali pa v skupini, kamor sodi druženjespremstvopomoč pri vsakodnevnih aktivnostih, izmenjavi idej in pogledov ter pridobivanje novih izkušenj.

 

Pusti Komentar